Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Το τέλος της Βασιλείας...


Σε μια χώρα που δε γνώρισε τη βασιλεία ως πολίτευμα, βάλθηκε να εγκαταστήσει τη δικιά του βασιλεία. Και τα κατάφερε. Όταν χόρευε το περίφημο moonwalk, νόμιζες πως όντως είχε έρθει από το διάστημα. Λες και είχε συνηθίσει να περπατά ανάποδα. Το ταλέντο του πλησίαζε το υπερφυσικό. Η μόνη στιγμή που μας έδειξε πως είναι κι αυτός άνθρωπος ήταν χτες, όταν άφησε τη βασιλεία της ποπ για τη βασιλεία των ουρανών.
51 χρονών, αλλά είχε καταφέρει όσα δεν φαινόταν πιθανό να επιτευχθούν σε πολλές ζωές μαζί.
Ξεκίνησε την καριέρα του στα 11 του χρόνια, μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του. Το 1982 κυκλοφορεί το άλμπουμ του "Thriller". Παραμένει ακόμα και σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Θα πάρει 13 βραβεία Γκράμι, θα κάνει τα περισσότερα Νο 1 Σινγκλ από όλους τους άνδρες καλλιτέχνες και θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες για πολλαπλά ρεκόρ. Τα ταμπλόιντ αγαπούσαν να τον μισούν. Κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, δημιουργήθηκαν αστικοί μύθοι γύρω από το όνομά του (και γύρω από... τη μύτη του) και η εκκεντρική του εμφάνιση έδινε τροφή στους παπαράτσι.
Στο μεσαίωνα, όταν έφευγε από τη ζωή ο Βασιλιάς, οι υποτελείς φώναζαν "Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς!", αναφερόμενοι με το δεύτερο σκέλος της πρότασης στο διάδοχο του.
Ο Βασιλιάς πέθανε, αλλά δεν υπάρχει διάδοχος για να αναφωνήσουμε "Ζήτω ο Βασιλιάς!".
Αντίο M.J.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x