Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε το πρωί της Τετάρτης, εν ώρα υπηρεσίας στα Πατήσια, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ο υπαρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών, βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα και φρουρούσε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ. Η γυναίκα βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις κουκουλοφόροι πλησίασαν τον αστυνομικό και τον πυροβόλησαν. Αμέσως μετά οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης, η επίθεση σημειώθηκε στις 06:20 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου, λίγη ώρα αφότου ο αστυνομικός είχε αναλάβει υπηρεσία.
Ο κ. Στάθης έκανε λόγο για «δύσκολη υπόθεση», σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για το χτύπημα, αλλά -όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν- ο αστυνομικός είχε στοχοποιηθεί. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο 41χρονος ήταν ο τρίτος αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση σε διάστημα λίγων μηνών.
Ο 41χρονος αστυνομικός, πατέρας ενός παιδιού, δέχτηκε τουλάχιστον 23 σφαίρες διαφορετικού διαμετρήματος, από τουλάχιστον δύο όπλα. Ένα από τα όπλα είναι αυτόματο και οι 23 κάλυκες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί είναι όλες των 9 mm και εξετάζονται στα γραφεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα, στην αριστερή πλευρά του θύματος και στο κεφάλι, γεγονός που δείχνει ότι ο αστυνομικός βρισκόταν στη θέση του οδηγού.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση και ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται μετά τη νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο σημείο της επίθεσης μετέβη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x