Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο κεντροδεξιός ιδεολόγος κ. Βορίδης

Στην εκπομπή "Η άλλη όψη" του Σαββάτου 13 Ιουνίου, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης φιλοξένησε το βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη. Ο Βορίδης ερωτώμενος για τη συμμετοχή του στην ΕΠΕΝ (σ.: για όσους δεν γνωρίζουν, η ΕΠΕΝ ήταν κόμμα που ιδρύθηκε το 1984 με πνευματικό ηγέτη το δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, απαρτιζόταν από χουντικούς και εμφανίζονταν ως συνεχιστές της επταετίας, βλ. http://smaller.in/epen), είπε πως εκείνη την εποχή υπήρχε ένα de facto αριστερό πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα και ο μόνος χώρος που του έδινε την ευκατρία να πολεμήσει ιδεολογικά την αριστερά ήταν η ΕΠΕΝ. Παρά το ότι συμμετείχε σε χουντικό κόμμα (και ενώ δεν έκανε αυτοκριτική για αυτό) τόνισε πως δεν έχει ιδεολογική σχέση με τη Χρυσή Αυγή.
Όταν ρωτήθηκε για τη γνωστή φωτογραφία του όπου συμμετέχει σε μια πορεία κρατώντας ένα τσεκούρι (η φωτογραφία εμφανίζεται αριστερά και μπορείτε να τη βρείτε στη διέυθυνση http://parapolitiki.blogspot.com/2008/03/blog-post_1635.html), απάντησε πως είναι σπλαχνικά αντίθετος με τη βία, αλλά τότε είχε να αντιμετωπίσει μια πορεία με αναρχικούς και έπρεπε να αμυνθεί.
Για το θέμα της μετανάστευσης, η λύση που πρότεινε ήταν πως "πρέπει να διακόψουμε τις μεταναστευτικές ροές", χωρίς να δώσει πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Επίσης, για να δείξει πόσο οξύ είναι το πρόβλημα της μετανάστευσης παγκοσμίως, είπε πως "η τρίτη μεγαλύτερη τουρκική πόλη, μετά την Κωνσταντινούπολή και την Άγκυρα, είναι το Βερολίνο".
Τέλος, υπογράμμισε πως "η μεταναστευτική πολιτική δεν πρέπει να είναι πολιτική υπέρ του μετανάστη, αλλά πολιτική υπέρ του κράτους υποδοχής".

Υ.Γ.: Ξέχασα να σας πως, πως ο κ. Βορίδης - ο οποίος, εκτός των άλλων, ήταν και μέλος του Πατριωτικού Μετώπου με γνωστές ακραίες απόψεις - δήλωσε κεντροδεξιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x