Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

EKTAKTH EIΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΠΟΛΛΟΥΣ


Περίπου 130.000 φορολογούμενοι, ανάμεσά τους άνεργοι και πολύτεκνοι, θα κληθούν να καταβάλουν από τέλος Ιουνίου έκτακτη εισφορά από 1.000 έως 25.000 ευρώ, σύμφωνα με νέα ρύθμιση του υφυπουργού Οικονομίας. Πρόκειται για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που δήλωσαν όλα τα ατομικά εισοδήματά τους με αποτέλεσμα να υπερβούν το όριο των 60.000 ευρώ.

Την εισφορά θα πληρώσουν και μεγαλομέτοχοι ανωνύμων εταιριών και ΕΠΕ που εισέπραξαν το 2007 υψηλά ποσά μερισμάτων, μέλη διοικητικών συμβουλίων Α.Ε. που εισέπραξαν υψηλές αμοιβές καθώς και άτομα που απέκτησαν μεγάλα ποσά κερδών το 2007 από μετοχές στο Χρηματιστήριο, μόνο όμως εφόσον δήλωσαν τα εισοδήματά τους αυτά (δεν είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να τα δηλώσουν).


ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ: Μα καλά για πόσο ηλίθιους μας περνάτε ρε; Δηλαδή ποιός μεγαλομέτοχος θα δηλώσει τα εισοδήματά για να του πάρει η εφορία την έκτακτη εισφορά από τη στιγμή που Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ;;; Το κράτος δηλαδή περιμένει να εισπράξει από τη φιλανθρωπία και την ευσυνειδησία των μεγαλοκαρχαριών;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x