Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Σχεδόν έτοιμο το δωρεάν λογισμικό προστασίας της Microsoft


Η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει σε δοκιμαστική μορφή νέο λογισμικό προστασίας από ιούς και spyware το οποίο θα διατίθεται δωρεάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Πάντως οι εταιρείες που ειδικεύονται στην ασφάλεια υπολογιστών δεν αισθάνονται ότι απειλούνται, δεδομένου μάλιστα ότι το προηγούμενο άνοιγμα της Microsoft στην αγορά είχε αποτύχει.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το νέο πρόγραμμα βασικής προστασίας, με την κωδική ονομασία Morro (παίρνει το όνομά του από την παραλία Μόρο του Σάο Πάολο) θα είναι «σύντομα» διαθέσιμο σε δοκιμαστική μορφή.
Πριν από τρία χρόνια, η Microsoft επιχείρησε να εισέλθει στην αγορά ασφάλειας υπολογιστών με το Live One Care, μια υπηρεσία που τελικά απέτυχε. Η εταιρεία ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι εγκαταλείπει το προϊόν με την προοπτική να το αντικαταστήσει με το Morro εντός του 2009.
Αναλυτές και επενδυτές περιμένουν τώρα να δουν τα χαρακτηριστικά του νέου λογισμικού για να διαπιστώσουν κατά πόσο μπορεί να ανταγωνιστεί ανάλογα δωρεάν προγράμματα βασικής προστασίας που διαθέτουν σήμερα άλλες εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x