Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Γαλάζιο μετάλλιο..Μπλέ πτυχία...


Με σπουδαία εμφάνιση η Εθνική ομάδα των Εφήβωνέκανε περίπατο με 86-60 απέναντι στην Αργεντινή και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Νέα Ζηλανδία. Αντίπαλος στον ημιτελικό (Σάββατο 09.15, ΕΤ1) η Αυστραλία.
Η εκδίκηση άργησε ένα χρόνο. Ήρθε όμως. Και μάλιστα από το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, που προδιαγράφεται λαμπρό. Το άστοχο τρίποντο του Σπανούλη και η ήττα-αποκλεισμός από την Αργεντινή στον προημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου διαγράφηκαν μονομιάς σε μία άλλη άκρη του κόσμου.

Στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όπου οι διάδοχοι του Σπανούλη πήραν το αίμα αυτού και όλης της Εθνικής ανδρών πίσω με μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στους Αργεντίνους. Η Εθνική εφήβων βρίσκεται πλέον μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες της υφηλίου μετά το 86-60, που έγραψαν οι φωτεινοί πίνακες της NSEC Arena του Όκλαντ με το τέλος του πρώτου προημιτελικού σηματοδοτώντας έναν περιφανή θρίαμβο για τους χρυσούς εφήβους μας και την πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Απέναντι στην Αργεντινή, που σημειωτέον είναι πρωταθλήτρια Αμερικής.

Είχε πρώτα απ' όλα τον Λεωνίδα Κασελάκη, που παρά το μικρό μπόι του (σκάρτα 2 μέτρα...), ήταν δυναμίτης μέσα στις δύο ρακέτες με απολογισμό εντυπωσιακό: 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες! Έκανε πάρτι απέναντι στους ψηλούς της Αργεντινής με πολύτιμους συμπαραστάτες τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος συνεισέφερε άλλους 17 πόντους και 2 τάπες, αλλά και τον Γεωργάκη. Η Εθνική, που όντως είχε παρουσιάσει αδυναμίες κάτω από τα καλάθια στα προηγούμενα παιχνίδια, νίκησε το πιο κρίσιμο με τους ψηλούς της να διακρίνονται ιδιαίτερα κι αυτό λέει πολλά.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 41-32 χάρη σε ένα τρίποντο του Σλούκα και καθώς η άμυνα ήταν ατσάλινη και στο δεύτερο μέρος, η διαφορά συνέχισε να έχει αυξητικές τάσεις μέχρι που έφτασε στο εντυπωσιακό επίπεδο των 26 πόντων με τη λήξη του αγώνα.

Πάντως καλό θα είναι οι διεθνείς να μην γράφονται σε κομματικές νεολαίες κε Κασελάκη μόνο και μόνο για να τους περνάνε κανένα μάθημα επειδή δεν πατάτε στο Πανεπιστήμιο..!!

3 σχόλια:

  1. entakseo to paidi gia to rousfeti tou phge ekei..no problem !!etsi kai alliws logo voulgarakh paizei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ayta einai ta paidia tou iwannidh..ta galazia paidia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalytera aiwnios foithths para to ptyxio dto spiti opws gia ka8e dapith

    ΑπάντησηΔιαγραφή

x