Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ρε Σαρκοζί μήπως το παρακάνεις..?


Αντιδράσεις σε μερίδα του γαλλικού Τύπου και στην αντιπολίτευση προκάλεσε η απόφαση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να αντικαταστήσει το καθιερωμένο τηλεοπτικό διάγγελμα για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου με συμμετοχή σε εκπομπή αφιερωμένη στη ζωή του.

Ο Ν.Σαρκοζί είχε ήδη δηλώσει ότι για τον ίδιο η καθιερωμένη ομιλία για την Ημέρα της Βαστίλλης δεν περιλαμβάνεται σε αυτό που έχει στο μυαλό του όταν αναφέρεται σε «διάλογο με τους Γάλλους».

Αντ' αυτού, ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να δώσει συνέντευξη σε ωριαίο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένα πρόσωπο, ο Νικολά Σαρκοζί», το οποίο παρουσίαζε στιγμιότυπα από τη ζωή του.

Ο ίδιος μίλησε με θερμά λόγια για τους προκατόχους του, λέγοντας ότι αποφάσισε ότι θέλει να γίνει πρόεδρος το 1974, ακούγοντας μια ομιλία του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Ζακ Σαμπάν - Ντελμάς.

Για τον Ν.Σαρκοζί μίλησαν επίσης ξένοι ηγέτες, όπως ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η τελευταία μάλιστα δήλωσε: «Με θεωρεί (ο Σαρκοζί) πολύ νωθρή μερικές φορές, ενώ εγώ νομίζω ότι εκείνος πηγαίνει πολύ γρήγορα. Τα ετερώνυμα έλκονται, καλά δε λέω; Έτσι λέμε εμείς στη Γερμανία. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με εμάς».

Η απόφαση του Νικολά Σαρκοζί προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και σε μερίδα του γαλλικού Τύπου.

Η εφημερίδα Liberation σημειώνει μάλιστα ότι η συνέντευξη είχε τόνο προεκλογικό, μιας και ήδη ξεκινούν στη Γαλλία οι προετοιμασίες για την προεκλογική εκστρατεία του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x