Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση για την ευρωπαϊκή οδηγία για τα κολέγια

Σημείωση: Την παρακάτω ανακοίνωση μας την έστειλαν τα παιδιά από την ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Για οποιαδήποτε ανακοίνωση ή νέο θεωρείτε πως είναι σημαντικό να δημοσιευτεί στο blog μας, δεν έχετε παρά να μας στείλετε στο mail μας tseligas1@gmail.com

Το διάστημα του καλοκαιριού οριοθετεί η «αποχωρούσα» κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος να ενσωματώσει στην Ελληνική Νομοθεσία την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36, με την οποία θα αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων κολεγίων τα οποία συνεργάζονται με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Βάση της ευρωπαικής οδηγίας που θέλουν να γίνει νόμος του κράτους θα αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια!!!Το αποτέλεσμα θα είναι ότι όσα κολέγια υπάρχουν αυτή την στιγμή στη χώρα μας αλλά και όσα ανοίξουν από εδώ και πέρα θα προσφέρουν πτυχίο αντίστοιχο των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

Το τραγελαφικό στην υπόθεση αυτή είναι ότι το υπουργείο παιδείας δεν θα μπορεί να έχει καμία δικαιοδοσία για να κάνει έλεγχο στα κολέγια για την ποιότητα σπουδών που θα παρέχουν καθώς και οι τυπικές διαδικασίες που ορίζονται από το νόμο για την απόκτηση πτυχίου πανεπιστημιακού επιπέδου.Τι έχει να μας πεί για αυτό ο υπουργός παιδείας;Πως θα καταφέρει το υπουργείο παιδείας να διαφυλάξει την παιδεία ωστε να μην δημιουργήσει μια «βιομηχανία» παραγωγής πτυχίων;Πως θα τα καταφέρει όταν ακόμα θυμόμαστε το περσινό σκάνδαλο με τις αλλαγές στις βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Φυσικά,και το σκάνδαλο που έγινε με τη διαρροή θεμάτων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων του διεθνούς απολυτηρίου International Baccalaureate.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά την αντίδραση της σπουδάζουσας νεολαίας για το άρθρο 16 η κυβέρνηση της ‘ζαρντινιέρας’ επιδιώκει να περάσει την εν λόγω οδηγία στα μέσα του καλοκαιριού.Εμείς από την μεριά μας θα πρέπει να τους τονίσουμε ότι θα είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας απέναντι στα Μ.Α.Τ. που θα μας παρατάξουν.Θα είμαστε εκεί να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Το σπουδαστικό κίνημα,αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός,πρέπει να καταπνίξουν στην πράξη όλες αυτές φωνές που θέλουν την παιδεία σαν άλλο ένα εμπορικό αγαθό.Τα υπάρχοντα προβλήματα λύνονται μόνο με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για περαιτέρω ενδυνάμωση του κοινωνικού,του δημόσιου και του δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.Μόνο έτσι θα κατορθώσει η εκπαίδευσή μας να επιτελέσει τους πραγματικούς της στόχους: τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων,την κατοχύρωση ισχυρών επαγγελματικών δικαιωμάτων,αλλά και την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε όλους ανεξάρτητα από εισοδηματικούς ή οποιουδήποτε άλλου είδους περιορισμους.

Π.Α.Σ.Π Τ.Ε.Ι. - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

1 σχόλιο:

x