Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Να αποσβέσει μόνο τα μισά από όσα θα πάρει...

Δεν έχει ξαναγίνει στα Ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά τέτοιο συμβόλαιο σαν και αυτό το τετραετές που υπέγραψε ο Ζιμπρίλ Σισέ με τον Παναθηναϊκό.
Δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο είναι το απόλυτο μίνιμουμ καθώς με βάση τους όρους που αποκάλυψε στην έκδοση του Σαββάτου η εφημερίδα Derby news, οι ετήσιες απολαβές του Γάλλου σούπερ σταρ θα εκτοξευτούν ανάλογα με τα αποτελέσματα της ομάδας.

1. To κλειστό τετραετές συμβόλαιο του προβλέπει 16 δόσεις των 500.000 ευρώ με την πρώτη να δίνεται στις 30 Σεπτεμβρίου του 2009 και την τελευταία στις 30 Μαίου του 2013. Συνολικά αν εξαντλήσει αυτό το συμβόλαιο θα εισπράξει 8 εκατ. ευρώ.

2. Θα πάρει εντός των ημερών το πριμ υπογραφής που ορίστηκε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

3. Πριμ 200.000 ευρώ τον περιμένει σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος και 50.000 ευρώ για την κατάκτηση του κυπέλλου.

4. Για κάθε νίκη ανεξάρτητα με την διοργάνωση, θα εισπράτει έξτρα μπόνους: 10.000 για το πρωτάθλημα, 5.000 για το κύπελλο, 20.000 για το Τσάμπιονς Λιγκ και 15.000 για το Γιουρόπα Καπ.

5. Εξτρα πριμ 50.000 ευρώ για κάθε πρόκριση της ομάδας μετά την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

6. Αν η ομάδα αναδείξει την καλύτερη επίθεση θα έχει επιπλέον 100.000 ευρώ μπόνους. Άλλα τόσα θα πάρει αν κληθεί έστω και για φιλικό παιχνίδι στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

7. Βάση της ελληνικής νομοθεσίας, στο απολύτως τυπικό μέρος της εργασιακής του σχέσης με την ΠΑΕ θα έχει ως εργαζόμενος 14 μισθούς τον χρόνο (1050 ευρώ τον μήνα).

8. Παροχή αυτοκινήτου σε όλη την διάρκεια του τετραετούς συμβολαίου, παροχή συσκευής κινητής τηλεφωνίας αλλά με τον λογαριασμό να βαραίνει τον ίδιο. Πάγια παροχή 2.500 τον μήνα για ενοίκιο σπιτιού συν 5000 για την επίπλωση του. Αν θελήσει να μείνει σε σπίτι με μεγαλύτερο ενοίκιο την διαφορά θα την επιβαρύνεται ο ίδιος.

9. Παροχή 12 αεροπορικών εισιτηρίων τον χρόνο προς και από το Μάντσεστερ με μέγιστο κόστος τα 25.000 ευρώ, ανεξάρτητα με τα πόσα άτομα θα ταξιδεύουν κάθε φορά. Ουσιαστικά έχει τρείς φορές δωρεάν μετάβαση τον χρόνο για τον ίδιο, την γυναίκα και τα δύο παιδιά του.

10. Ρήτρα 15 εκατ.ευρώ στη περίπτωση μεταγραφής του.

Όροι και υποχρεώσεις

Όπως συμβαίνει πάντα σε όλα τα συμβόλαια παικτών ανεξάρτητα αν διαθέτουν τους απίστευτους όρους όπως εκείνο του Σισέ, υπάρχουν όροι και υποχρεώσεις από την πλευρά του παίκτη.
Οφείλει λοιπόν να πειθαρχεί και να συμμετάσχει σε οπουδήποτε του υποδεχθεί από την ΠΑΕ (π.χ να πάρει μέρος σε αγώνα της Golden Team), να συνεργάζεται μόνο με εταιρίες που δεν είναι ανταγωνιστικές με τα συμφέροντα της ΠΑΕ (να μην συνεργάζεται για παράδειγμα με άλλη εταιρία αθλητικών ειδών πλην από εκείνης με την οποία έχει συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός).

50% των συμμετοχών

Όλα τα ειδικά αγωνιστικά πριμ θα ισχύσουν με τον απαραίτητο όρο να έχει συμμετοχή παραπάνω από το 50% των επίσημων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις έστω και αν αγωνιστεί για ένα λεπτό σε κάποιο ματς.

http://www.prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x