Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΔΙΚΑ ΜΑΣ...

Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη. Ο Βασίλης Δανιήλ έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που βρίσκεται εκατό χρόνια μπροστά από την εποχή του, αλλά ο Γιάννης Μηλιώκας είναι αυτός που έκανε τραγούδι την προφητεία: να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες.
Είκοσι χρόνια πριν το τραγούδησε και επιβεβαιώνεται καθημερινά και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Πολύ δε μάλλον της ποδοσφαιρικής μας καθημερινότητας, όπου πολλοί και διάφοροι ανήγαγαν τους στίχους του Γιάννη σε επιστήμη.

Βεβαίως και το θυμάμαι. Σαν τώρα. Δεν ξεχνιέται άλλωστε. Ημέρα Πέμπτη, 13 Μαρτίου, ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει 1-0 στο Οπόρτο με την κεφαλιά του Ολισαντέμπε, στη σέντρα του Κόλκα από αριστερά και παίζει τρία παιχνίδια σε οκτώ ημέρες: Κυριακή με το Αιγάλεω πρωτάθλημα, Πέμπτη με την Πόρτο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και Κυριακή με τα Γιάννινα πρωτάθλημα.

Την προηγούμενη Κυριακή έχει παίξει με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξαναβάλει ομάδα στους «4» (μετά την ΑΕΚ το ‘76-’77), αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για το πώς θα το πετύχει ο Παναθηναϊκός.

«Γραφικούς» μας έλεγαν τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού που ωρυόμασταν μέσα από τις εφημερίδες, για την ανάγκη να διευκολυνθεί το Τριφύλλι στις υποχρεώσεις του.
Μέχρι και… ανύπαρκτους κανονισμούς επιστράτευσαν, που προέβλεπαν ότι διευκολύνεται ομάδα από τα ημιτελικά και μετά! Ναι, ρε σεις. Αν έχετε το Θεό σας. Είχαν προβλέψει να διευκολύνουν την ομάδα που θα φτάσει στον τελικό

Τέλος πάντων. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι. Και να τα είχαμε ξεχάσει δηλαδή, μας τα θύμισε ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Τι πρότεινε ρε παιδιά ο άνθρωπος… Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέει, να μην καταπονηθούν οι ομάδες και παίξουν την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, μεταξύ δύο ευρωπαϊκών αγώνων, αλλά να την αναβάλλουμε!

Αντί σχολίου, ας κλείσουμε όπως ανοίξαμε, με Γιάννη Μηλιώκα: Maskara, Greco mascara


Υ.Γ.: Ναι, ο Παναθηναϊκός απάντησε θετικά στο θέμα της αναβολής. Με μία ουσιαστική διαφορά: ο Παναθηναϊκός ήταν και τότε θετικός, ενώ οι μασκαράδες


Δημήτρης Κριτής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x