Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...

Μεγάλη παραμένει η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,6% ενώ η ΝΔ 29,5%, διαφορά δηλαδή της τάξης του 4,1%.

Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ήταν 36,64% και 32,29% αντίστοιχα και διαφορά 4,35%.

Από αυτό φαίνεται ότι ναι μεν προδιαγράφεται μεγάλη σε διαφορά νίκη του ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να τρέξουν και να ιδρώσουν πολύ το επόμενο διάστημα για να πείσουν την κοινωνία να τους εκλέξει αυτοδύναμα στην κυβέρνηση.

Ο κόσμος θέλει νέες ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις για τα καθημερινά του προβλήματα. Ο Γ.Παπανδρέου φαίνεται να είναι ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που έχει ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ και φρέσκιες προτάσεις.

Δείχνει ότι διαθέτει αν μη τη άλλω όραμα για τόν τόπο μας. Αλλά από αυτό μέχρι αυτές τις προτάσεις να τις συγκεκριμενοποιήσει και να τις κάνει συνείδηση στον κόσμο απέχει πολύ.

Ωραία η πράσινη ανάπτυξη.

Ωραίες οι προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Ωραία η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Ωραίες οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες.

Αλλά τι σημαίνουν όλα αυτά για την τσέπη μας;

Οι εποχές της ιδεολογίας ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν περάσει. Ο λαός ενδιαφέρεται να ψηφίσει αυτόν που στην πράξη θα τον ανακουφίσει από τα πολλά προβλήματά του και εν συνεχεία να κάνει καλυτερη την Ελλάδα.

Το στοίχημα είναι μπροστά και είναι μεγάλο για τον Γ.Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες δείχνουν να αντιλαμβάνονται οτι αποτελούν την μοναδική αξιόπιστη λύση αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα. Όμως, δε δίνουν λευκή επιταγή μέχρι να πειστούν για την αξιοπιστία των λόγων του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.

Γ.Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ με τις επιλογές τους μπορούν να γραφτούν στην Ελληνική ιστορία με χρυσά γράμματα, αν εφαρμόσουν -και αν τους αφήσουν να εφαρμόσουν- το όραμά τους.
Όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπουν στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας αν απλά συνεχίσουν να διαχειρίζονται το χάος που επικρατεί μετά από τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή. Γιατί εχθρός του κακού, είναι το χειρότερο... Και αυτό δείχνουν τα γεγονότα...

Η πολιτική Σημίτη καταδικάστηκε -σε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες μάλιστα- από τον ελληνικό λαό με τη νέα ελπίδα που ονομαζόταν Καραμανλής και τη σιγουριά ότι "χειρότερα δε γίνεται".
Έλα, όμως, που το κριτήριο λαού διαψεύστηκε δυστυχώς για την Ελλάδα...

Ο Καραμανλής δεν έκανε στο ελάχιστο αυτά που είχε υποσχεθεί και όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και την ομολογουμένως καλή διαχείριση των οικονομικών του κράτους από τις κυβερνήσεις Σημίτη (τουλάχιστον αυτό του αναγνωρίζεται... Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς γιατί αν το 1996 δεν είχε βάλει το στόχο της ένταξης στην ΟΝΕ σήμερα -και μετά από την τεράστια οικονομική κρίση- θα μιλούσαμε για μια τριτοκοσμική Ελλάδα).

Συνέχισε απλά να δημιουργεί σκάνδαλα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε κάθε εβδομάδα να φτιάχνεται ΤΟΡ 5 και κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως "η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών" και ως "η κυβέρνηση των σκανδάλων".

Οπότε η επόμενη κυβέρνηση, που μάλλον θα είναι το ΠΑΣΟΚ είτε μόνο του είτε με συνεργασία, πρέπει να ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
Και όχι ΝΑ ΜΑΣ (ΞΑΝΑ)ΔΟΥΛΕΨΕΙ...
ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ

2 σχόλια:

x