Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Διαφωνιών συνέχεια στο Σύριζα...


Με χωριστό κείμενο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αποφάσισε να κατέβει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΣΥΝ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα, και μάλιστα από τη στιγμή που η σύνθεση απόψεων έχει τεθεί από τον πρόεδρο του κόμματος Αλ.Τσίπρα ως κομβική για την πορεία του ΣΥΝ.

Το Αριστερό Ρεύμα και η Ανανεωτική Πτέρυγα δεν τα έχουν ακόμη βρει, ώστε να υπάρξει κοινό κείμενο ως σχέδιο απόφασης προς την ΚΠΕ, αν και όλες οι πλευρές λένε πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια. Δύο -πέρα από την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος- είναι τα ζητήματα μεγάλης σημασίας που έμεναν εκκρεμή. Αφορούν την εναλλακτική πολιτική πρόταση -περιλαμβάνει τις μετεκλογικές συνεργασίες- και τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα θέλει οι διατυπώσεις να είναι ανοιχτές για συνεργασία με τη «δημοκρατική αντιπολίτευση», αλλά και να αφήνουν περιθώρια για μελέτη όλων των ενδεχομένων μετεκλογικά, ακόμη και κυβερνητικής συμμετοχής, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία.

Επιπλέον, οι «ανανεωτικοί» αντιτίθενται σε διατυπώσεις του κειμένου και στη θέση του «Αριστερού Ρεύματος» -αν και όλοι συμφωνούν στο να μη γίνει ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ- που διερευνούν την προοπτική σε περίπτωση διαφωνιών μεταξύ των συνιστωσών στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον λόγο ο κόσμος της Πολιτικής Συμμαχίας.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές και οργανωτικές αλλαγές, η Ανανεωτική Πτέρυγα στηρίζει την άποψη Τσίπρα, ο οποίος επιμένει σε εκλογή γραμματέα της ΚΠΕ και νέας Πολιτικής Γραμματείας το Σαββατοκύριακο και όχι το φθινόπωρο.

Όπως λέει και το τραγούδι "δύσκολος καιρός για Πρίγκηπες"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x