Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

1 χρόνος και 5 ημέρες ΠΑΣΟΚ,τι άλλαξε και τι "θα"...

Η διαδρομή της κυβέρνησης από τις 4 Οκτωβρίου 2009 που το ΠαΣοΚ κέρδισε τις εκλογές με τη μεγαλύτερη διαφορά (11%) μετά τον θρίαμβο του 1981 έως σήμερα είναι μια διαδρομή που μπορεί ο καθένας να την παρουσιάσει διαφορετικά.
Οι επικριτές της κυβέρνησης Παπανδρέου μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι η κυβέρνηση που ακύρωσε τις περισσότερες προεκλογικές της δεσμεύσεις από οποιαδήποτε άλλη.
Οι οπαδοί της μπορούν να αντιτείνουν ότι είναι και η κυβέρνηση που πέτυχε σε δώδεκα μήνες όσα δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Καραμανλή σε πέντε χρόνια ή η κυβέρνηση Σημίτη σε επτά χρόνια.

Η πορεία της κυβέρνησης μπορεί να αναλυθεί σε 4 διαστήματα:
Το 1ο είναι αυτό των 100 ημερών όπου μόνο ένα από τα 5 νομοσχέδια που είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ το 2009 ψηφίστηκε.

Το 2ο είναι αυτό των "μεγάλων" 250 ημερών όπου πέτυχε την ψήφιση ενός Προγράμματος Σταθερότητας και ενός μνημονίου που καθήλωσε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τους «πετσόκοψε» στο Δημόσιο, τη θεσμοθέτηση ενός σκληρού Ασφαλιστικού, την καθιέρωση ενός «Καλλικράτη» με μείωση του αριθμού των δήμων στο ένα τρίτο και τον πρώτο σύγχρονο νόμο για τους μετανάστες.

Το 3ο ξεκινά μετά την ψήφιση του μνημονίου, περιλαμβάνει την ψήφιση του Ασφαλιστικού στις 8 Ιουλίου και εκτείνεται ως σήμερα, με χαρακτηριστικό σταθμό τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης στις 7 Σεπτεμβρίου. Από τον Μάιο που ψηφίστηκε το μνημόνιο η κυβέρνηση μπήκε σε τροχιά Ασφαλιστικού. Μετά το Ασφαλιστικό μπήκε σε τροχιά ανασχηματισμού..Απομένει να δούμε ποια είναι η επόμενη τροχιά στην οποία θα μεταπηδήσει..

Το 4ο διάστημα είναι αυτές οι 5 μέρες, οι οποίες είναι ακριβώς ίδιες με τις πρώτες της 1ης χρονιάς!Ελπίζουμε μόνο όλη η υπόλοιπη χρονιά να μην είναι και αυτή copy paste γιατί τότε θα επιβεβαιωθούν όλοι αυτοί οι οποίοι μιλούν για νέο γύρο περικοπών και δυστυχώς οι προβλέψεις για έντονα κοινωνικά φαινόμενα γίνουν πραγματικότητα...
Ίδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x