Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

7 Νοέμβρη συγκρούονται δύο Ελλάδες...7 Δεκέμβρη πόσες?

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα κομματικά επιτελεία των ιπποκράτους και ρηγίλλης. Από την μια το ΠΑΣΟΚ βλέπει πως χάνει έδαφος 1 μήνα πριν τις εκλογές με τον στόχο να πέφτει συνεχώς και από την άλλη η ΝΔ δεν καταφέρνει σε παραδοσιακά κάστρα της να συσπειρώσει ούτε την βάση της. Πρόκειται  για τις πιο αμφίρροπες εκλογές των τελευταίων χρόνων με την μυρωδιά του μνημονίου να είναι νωπή. Ο Γιάννης Ραγκούσης σε εκδήλωση χθες δήλωσε πως 7 Νοέμβρη συγκρούονται 2 Ελλάδες. Και εμείς ρωτάμε.. Για εμάς που σας θεωρούμε ίδιους τι έχετε να πείτε? Με τι κριτήριο να κατέβουμε σε αυτές τις εκλογές? Και κάτι ακόμα αν στις 7 Νοέμβρη συγκρούονται 2, 7 Δεκέμβρη (ξυμερώματα) πόσες?


Ας δούμε τι δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης χθες : «Ο λαός έχει επίγνωση του τι διακυβεύεται. Δεν θα κάνει το χατίρι να πετάξει τον κόπο του και τις θυσίες του για να εξυπηρετήσει αυτούς που την επόμενη μέρα θα θέλουν μόνο να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης στη «Μεγάλη Συνάντηση της Αθήνας» - την εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «στις 7 Νοεμβρίου συγκρούονται δύο Ελλάδες», από τη μια η Ελλάδα των συμφερόντων, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς και, από την άλλη, η Ελλάδα των αξιών, η Ελλάδα της δημιουργίας, η δυναμική Ελλάδα που θέλει να φύγει μπροστά με μια κοινωνία δίκαιη.

«Τώρα είναι η ώρα να πούμε το μεγάλο 'ναι', ότι θα πάμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα «να πούμε το μεγάλο 'όχι' σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και πήραν την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση, να εγκαταλείψουν το βέβαιο ναυάγιο».

«Η Ελλάδα δεν βούλιαξε», τόνισε ο κ. Ραγκούσης και υπογράμμισε ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες και πως «δεν θα αφήσουμε τους εμπρηστές να σταματήσουν τους πυροσβέστες».

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εκλογική μάχη με κρισιμότητα και σημασία που ποτέ δεν είχαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με την νέα αυτοδιοικητική εποχή που ανοίγει ο «Καλλικράτης», τον οποίο χαρακτήρισε ως «κορύφωση» της πολιτικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ ως αυτοδιοικητικού κινήματος.

«Τέρμα οι δήμαρχοι που διόριζαν», είπε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το νόμο της αξιοκρατίας διάλεξε για πρώτη του πολιτική πράξη να καταψηφίσει ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της ΝΔ», και, όπως είπε, έχοντας δίπλα του τον νυν δήμαρχο Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη.

«Σαν σήμερα το 1981 ξεκινήσαμε με το θρίαμβο του Α. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και φέραμε την αλλαγή, έτσι και σήμερα πάμε για τη νίκη στην Αττική και την Αθήνα», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ.Καρχιμάκης, μιλώντας για ιστορικό χρέος του Κινήματος να υπερασπιστεί τη χώρα, να προτάξει το δημόσιο συμφέρον και να κερδίσει τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x