Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Λες να αλλάζουμε? Πάντως δεν βουλιάζουμε...

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο. Στη δημιουργία πρόσφορου κλίματος συνέβαλαν η νέα υποχώρηση των spreads, η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών και οι εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών. Την ίδια στιγμή, νέα ιστορικά υψηλά καταγράφει ο χρυσός, καθώς η πτώση δολαρίου έναντι του ευρώ τροφοδοτεί περαιτέρω τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Σε πτώση τα spreads
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε σήμερα και η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο.
Συγκεκριμένα, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του bund υποχώρησε μέχρι τις 661 μονάδες βάσης, χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, από 695 μονάδες που έκλεισε χθες, όταν το Σεπτέμβριο βρέθηκε πάνω από τις 900 μονάδων βάσης.

Παράλληλα, το καλό κλίμα μεταφέρθηκε και στο Χρηματιστήριο, το οποίο έκλεισε στις 1.581,69 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,53%. Η συνολική αξία των συναλλαγών να διαμορφώθηκε στα 180,66 εκατ. ευρώ.
Της ανόδου ηγήθηκε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία παρουσίασε άνοδο 5,41%. Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν, οι143 ενισχύθηκαν, 31 υποχώρησαν και 52 παρέμειναν αμετάβλητες και η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 176,421 εκατ. ευρώ.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα μεγαλύτερα κέρδη πέτυχαν οι μετοχές της Εθνικής (+5,41%), της Μυτιληναίος (+4,98%), της Alpha Bank (+4,53%), της Atebank (+3,85%),της Κύπρου (+4,71%) και της ΔΕΗ (+3,85%). Από τις μετοχές που βρέθηκαν σε διαπραγμάτευση, 141 κινήθηκαν ανοδικά, 31 πτωτικά και 51 παρέμειναν σταθερές


Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στα Νέα της Τετάρτης. Πάντως είναι γεγονός πως είμαστε σε καλύτερη Ρότα. Και όλα συνηγορούν σε ένα καλύτερο αύριο. Για το παρόν δεν ξέρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x