Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Αλλαγή κλιματιστικών ή αλλαγή πολιτικής?


Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε η διαδικασία επιδότησης (συνεργασία Ελλάδας με ΕΕ) για αλλαγή των παλαιάς τεχνολογίας κλιματιστικών.
Στόχος είναι η αντικατάστασή τους με νέας τεχνολογίας τα οποία επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον ώστε να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αλλά και η κατανάλωση ρεύματος.
Το μέτρο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά το περιβάλλον και η προστασία του είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ το οποίο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποσπασματικά μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Η Ελλάδα έχει μείνει αρκετά πίσω στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Πράσινη Ανάπτυξη και είναι πια αναγκαιότητα να καταστρωθεί μια σοβαρή πολιτική από το ελληνικό κράτος προς αυτό το στόχο.
Κάποιοι λένε ότι το μέτρο δεν υιοθετήθηκε για την «πράσινη» πλευρά του αλλά για να ενισχυθεί η αγορά των κλιματιστικών η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης κινδύνευε να καταρρεύσει. Το μέτρο έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που στόχο έχουν να ενισχύσουν επιμέρους αγορές, όπως η μείωση του τέλους ταξινόμησης να κινηθεί η αγορά των Ι.Χ. που κινδύνευε με «κανόνι». Το συγκεκριμένο μέτρο κατηγορήθηκε μάλιστα ως αντιοικολογικό αφού τα οχήματα που ευνοήθηκαν περισσότερο από τη μείωση του τέλους είναι τα οχήματα μεγάλου κυβισμού τα οποία μολύνουν και περισσότερο…

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x