Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Η αλήθεια για τα "Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών"

Ήρθαν στην αρχή για τους κομμουνιστές

Δεν αντέδρασα, δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους

Δεν αντέδρασα, δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές

Δεν αντέδρασα, δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν να πάρουν εμένα αλλά δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.

First they came, Friedrich Niemöller, 1955.


Το παραπάνω ποίημα είναι ενός λουθηριανού πάστορα - και όχι του Μπ. Μπρέχτ όπως πολλοί πιστεύουν - το οποίο αναφέρεται στην εποχή της ναζιστικής Γερμανίας. Τότε που πολλοί Γερμανοί κατέπεσαν από το είδος του ανθρώπου σε αυτό του υπανθρώπου. Μετά την ήττα στον Ά παγκόσμιο πόλεμο ταπεινωμένοι και καταχρεωμένοι αναζητούσαν σωτήρα και …εχθρό – αποδιοπομπαίο τράγο.

Τότε εμφανίστηκε ένας σωτήρας ο οποίος υπέδειξε και τον εχθρό…ή μάλλον τους εχθρούς, ήτοι Εβραίοι, κομμουνιστές, τσιγγάνοι και ένας καθυστερημένος Ολλανδός για αφορμή. Μεθυσμένοι από τον απλουστευτικό λόγο του Αδόλφου και με την πολεμική βιομηχανία να γίνεται μοχλός ανάπτυξης και ευμάρειας, οι Γερμανοί πίστεψαν ότι εφηύραν τον αυτόματο πιλότο - πολύ πριν αρχίσει να οδηγεί τα αεροπλάνα – ο οποίος θα τους οδηγούσε για πάντα θα τους έκανε πολίτες της Deutschland über alles….Μα μετά το δράμα…φωτιά, μίσος, καταστροφή, Δρέσδη, Καλάβρυτα, Δίστομο, Άουσβιτς και… αιώνια ντροπή, ένας λαός που δεν έβγαλε άχνα όταν η κυβέρνησή του σε άμεση συνέργεια με τον ίδιο διέπραττε τα φρικτότερα εγκλήματα που είδε αυτή η ήπειρος και θα μείνει αιώνια με το στίγμα του λαού που δεν μίλησε.

Δεν θα υποστηρίξω ότι γινόμαστε μεσοπολεμική Γερμανία. Αλλά θα υποστηρίξω ότι το ποίημα του πάστορα έχουμε αρχίσει να το απαγγέλουμε. Ετοιμάζετε αγαπητοί πογκρόμ και Γκουαντάναμο με την ονομασία «Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών». Κάθε έννοια δημοκρατία θα καταπατηθεί και μαζί και η νοημοσύνη μας. Όσο ταλαίπωροι θα συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα, θα κλείνονται χωρίς δίκη σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για ένα χρόνο ώστε να μην ενοχλείτε το πόπολο.

Κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει στο Γκουαντάναμο ή….μάλλον κάνω λάθος εμείς δεν είμαστε χαζοαμερικανοί εμείς γεννήσαμε την δημοκρατία, αλλά μάλλον η γέννα ήταν με καισαρική…μην πονέσουμε κιόλας. Αλλά στο κάτω κάτω τι μας νοιάζει εμάς δεν είμαστε μετανάστες, άλλωστε ο Υπουργός δεν τα είπε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά κέντρα φιλοξενίας, μια χαρά θα περνάνε, καλύτερα και από εμάς μη σου πω.

Και όταν θα έρθει η σειρά των πρεζάκηδων, ούτε τότε, κουβέντα δεν θα πω, ας μην έμπλεκαν. Ούτε για τους τσιγγάνους θα πω κουβέντα δεν πληρώνουν φόρους. Και όταν θα έρθει η σειρά των άνεργων, ούτε τότε, κουβέντα, δεν θα πω, αν ήθελαν θα έβρισκαν δουλειά, αυτοί φταίνε που είναι άνεργοι. Και μετά όταν θα λένε δούλεψε μέχρι το 70 εγώ βράχος, κουβέντα, σιγά νέος είμαι. Όταν οι πυρόπληκτοι της Πελοποννήσου ζητήσουν βοήθεια, αφού δεν έμεινε τίποτα όρθιο.. θα πω….ως εδώ φτάνει πολλά πήρατε…εγώ έστειλα και μήνυμα του ενός Ευρώ στον τηλεμαραθώνιο, άσε που είστε Πελοποννήσιοι.

Όταν θα έρθουν και για μένα, εγώ θα πω δεν ψήφισα δεν έχουν επάνω μου εφαρμογή οι νόμοι για αυτό …ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ!!!!! ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ!!!!! ΜΗ ΜΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ…..ΟΛΟΙ……

Πατρινός


(Από αναγνώστη του parapolitiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x