Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Δικαιώνονται οι Αγγελόπουλοι...3 Αμερικανοί από του χρόνου στηνΑ1...


Η απογευματινή συνεδρίαση και ψηφοφορία στον ΕΣΑΚΕ για τους τρεις ξένους στην Α1, αλλάζει κατά τα φαινόμενα τον μπασκετικό χάρτη της χώρας.

Η ορθολογιστική πρόταση του Ολυμπιακού και των αδελφών Αγγελόπουλων που πάντα κοιτάζουν την πρόοδο του αθλήματος με ιδέες που εναρμονίζονται στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα (πολλές φορές ξεπερνώντας την κιόλας, πλησιάζοντας σε αυτή του ΝΒΑ), φαίνεται πως βρίσκει συμμάχους ολόκληρη την Α1.

Οι πληροφορίες έλεγαν την Τετάρτη πως και οι 14 ομάδες θα ψηφίσουν υπέρ της τροποποίησης. Σιγά μην πήγαιναν κόντρα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ. Από εκεί και πέρα πρέπει να εγκριθεί και από την ΕΟΚ. Παρά τις αντιδράσεις του ΠΣΑΚ (Έλληνες παίκτες), πώς να πάνε κόντρα σε όλες τις ομάδες;

Έτσι ο Ολυμπιακός φαίνεται πως θα μπορέσει να κινηθεί για τρεις αμερικανούς, χωρίς να σημαίνει 100% πως θα το κάνει. Υπάρχει όμως ένα σενάριο, καθώς άμα μείνει ο Τσίλντρες, τότε λογικά να πάει για σουτέρ και "άσο" από τις ΗΠΑ και ίσως ένα τεσσάρι από την κοινοτική αγορά (θα φύγουν δανεικοί τότε οι Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς), ή άμα βρεθεί κοινοτικός πλέι μέικερ (μόνο ο Σάρας ακούγεται ως μία λογική λύση) ή ευρωπαίος σουτέρ, τότε θα κινηθεί για αμερικανό "τεσσάρι".

2 σχόλια:

  1. ο παναθηναικος δεν ηθελε το 3-3 γιατι δεν κινειται στην αμερικανικη αγορα τοσο πολύ αλλά απο τη στιγμη που το ήθελε η πλειοψηφια των ομαδων της Α1 δεν πήγε κόντρα.
    Κάποιοι ίσως περίμεναν οτι επειδή το ζήταγε ο Ολυμπιακός το συγκεκριμένο μέτρο ο ΠΑΟ από πείσμα και μόνο δε θα το υποστήριζε.
    Στην πράξη όμως αποδεικνύεται οτι οι διοικησεις των δυο ομάδων συνεργαζονται για το καλό του μπάσκετ και ότι εχουν αφησει πίσω τους τις μισαλλοδοξιες του παρελθοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai i magkia ine oti oi dyo omades leitourgoun "enotika" gia to kalo tou basket kai ta tropea kataligoun ston PANTOKRATORA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

x