Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Πανδημία και στην Ελλάδα..


Στο γενικό πληθυσμό, αν και σε μικρότερο ποσοστό, έχει περάσει η νέα γρίπη, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε πως "ο ιός Η1Ν1 έχει πλέον περάσει στον γενικό πληθυσμό, αν και προς το παρόν η διασπορά του είναι μικρή", ενώ σημείωσε ότι "μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, και εφ’ όσον η εξέλιξη της πανδημίας συνεχιστεί ως έχει, είναι πολύ πιθανό να έχουν προσβληθεί ένας στους τρεις Έλληνες. Αν, όμως, συμβεί μετάλλαξη του ιού προς το χειρότερο, μπορεί να έχει προσβληθεί ποσοστό έως 54% του πληθυσμού".

"Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και όχι πανικός" τόνισε, διευκρινίζοντας ότι τα παραπάνω αποτελούν "εκτιμήσεις και προβλέψεις της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας. Βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία, βασίζονται σε συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα". Πρόσθεσε ότι η νόσος προσβάλλει κυρίως άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών και δεν απέκλεισε να καταγραφούν θάνατοι και στην Ελλάδα.

"Στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 201 κρούσματα της νέας γρίπης Α, εκ των οποίων το 78% αφορούσε ταξιδιώτες, ωστόσο τον τελευταίο καιρό σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων από δευτερογενή μετάδοση" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας. "Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και όλων των πολιτών ξεχωριστά" είπε ο υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x