Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η Γιάννα οδεύει για την Προεδρία...

Η Γιάννα Αγγελοπούλου πρόσφερε πολλά στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δεν μπόρεσε όμως να μείνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημόσιο βίο.

Μόλις έσβησε η λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αναγνώρισε έμπρακτα την προσφορά της στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Μόνο το ΠΑΣΟΚ της έκανε κάποια συμβολικά ανοίγματα, σε περίοδο, όμως, που το ίδιο βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Το πιθανότερο είναι ότι τα πολιτικά τζάκια και οι επιχειρηματικές οικογένειες που ελέγχουν το δημόσιο βίο στην Ελλάδα δεν θέλησαν να δώσουν ευκαιρίες σε μια εξαιρετικά δυναμική αλλά και άνιση προσωπικότητα σαν τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η εξαγορά του «Ελεύθερου Τύπου», το καλοκαίρι του 2006, από τον Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου έμοιαζε με εντυπωσιακή επιστροφή της «σιδηράς κυρίας» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στο προσκήνιο. Αιφνιδίασε παίρνοντας τον έλεγχο της λεγόμενης «ναυαρχίδας» του παραταξιακού Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και δημιούργησε την εντύπωση ότι θα επαναλάμβανε την ολυμπιακή επιτυχία στο στρατηγικής σημασίας χώρο των ΜΜΕ.

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κ. Αγγελοπούλου τον «Ελεύθερο Τύπο» ήταν πρόχειρος και ευνοιοκρατικός. Αντί να ενισχύσει τον ολυμπιακό της «μύθο», άρχισε να δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη διαχείριση και το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Με τις κινήσεις της έκανε εξαιρετικά δαπανηρή την έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου», χωρίς να είναι σε θέση να περάσει οποιοδήποτε μήνυμα στους πολιτικοποιημένους αναγνώστες και στην κοινωνία στο σύνολό της. Ο «Ελεύθερος Τύπος» βούλιαξε στη σπατάλη, στην ευνοιοκρατία και στην ανυποληψία. Οι ετήσιες ζημιές της εφημερίδας πολλαπλασιάστηκαν και ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυκλοφορία του ημερήσιου φύλλου -που συγκεντρώνει το σκληρό «πυρήνα» των αναγνωστών- έπεσε κατακόρυφα.

Αν ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κ. Αγγελοπούλου τον «Ελεύθερο Τύπο» ήταν ένα μεγάλο λάθος, ο τρόπος που τον έκλεισε ήταν ένα έγκλημα. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να διορθώσει τα λάθη της και έστειλε το λογαριασμό σε εκατοντάδες εργαζόμενους, με πολυετή παρουσία στην εφημερίδα. Η ίδια έπεσε θύμα των κακών επιλογών και χειρισμών της, με αποτέλεσμα να απαξιωθεί πλήρως η δημόσια εικόνα της

Και τώρα επιστρέφει προκειμένου να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα που τόσο πολύ θέλει...Πηγές αναφέρουν πως τα τελευταία βράδια είχε συναντήσεις τόσο με Ψυχάρη, Μπόμπολα αλλά και με κυβερνητικά στελέχη...Ίδωμεν.. Πάντως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δείξει τις προθέσεις τους..Το ΠΑΣΟΚ απομένει..

1 σχόλιο:

  1. Mε γειά το νέο μαντρί!
    Πώς τα κατάφερες, ωρέ τσέλιγκα, να μαντρώσεις το μαύρο πρόβατο με το κακό λύκο παρέα!..
    Μπράβο παιδιά!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

x