Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Προσπάθεια αγιοποίησης του Κων. Καραμανλή;

Για μικροπολιτική αντιμετώπιση της επετείου της δημοκρατίας και προσπάθεια αγιοποίησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, με αφορμή την σημερινή εκδήλωση του ομώνυμου ιδρύματος, η οποία εκτιμήθηκε ως απόπειρα να ταυτιστεί η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας (24 Ιουλίου 1974) με τον ιδρυτή της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα ο Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε σχετικά: «Η αγιοποίηση και η θεοποίηση αναμφισβήτητα σημαντικών ιστορικών προσώπων κάνει κακό και στα ίδια τα πρόσωπα, αλλά τολμώ να πω και στην δημοκρατία. Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικούς σκοπούς. Δεν είναι η πρώτη φορά. Να σας θυμίσω και μια σειρά στην κρατική τηλεόραση, η οποία είχε μια αντίστοιχη λογική. Εμείς πάντα βλέπουμε τα ζητήματα αυτά με μέτρο. Πρέπει κανείς να προσέχει πώς αναφέρεται σε σημαντικούς ιστορικούς ηγέτες»

Απαντώντας ο Ε.Αντώναρος δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι εκείνος που, με σταθερό βήμα και παρά τις αντιξοότητες οι οποίες υπήρχαν και εδώ και στο εξωτερικό, οδήγησε τη χώρα στην επιλογή για την οποία πρέπει όλοι οι Έλληνες να είναι ευγνώμονες.Στην απόφαση να γίνει η Ελλάδα μέλος της τότε ΕΟΚ. Μια ιδιότητα μέλους που εξασφάλισε τότε στην Ελλάδα ακόμη περισσότερη σταθερότητα, ακόμη περισσότερη δημοκρατία και είναι σήμερα το εχέγγυο και της οικονομικής και της κοινωνικής σταθερότητας.Και αυτά, όταν σε εκείνες τις περιόδους χρησιμοποιούσαν συνθήματα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.»

Σχόλιο: Στην αρχή είχαμε την σειρά της ΕΡΤ με τίτλο "Μεγάλη Αλλαγή" με ευθεία παραπομπή στον Κων. Καραμανλή. Ακολούθησαν τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης, όπου διαγράφτηκε η προσφορά της Μελίνας. Και τωρά η προσπάθεια ταύτισης του ιδρυτή της Ν.Δ. με την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Για μην αναφέρουμε την ιστορία με τους "10 Μεγάλους Έλληνες"... Ολά αυτά είναι τυχαία ή μήπως κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία; Τα σχόλια δικά σας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x