Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

"Έξω πάμε καλά"...μέσα όμως;


Αισιοδοξία φαίνεται να επικρατεί σχετικά με την πορεία εφαρμογής και απόδοσης των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο. Ακόμα και με τις όποιες αστοχίες, η Ελλάδα για πρώτη φορά δείχνει συνέπεια στις δεσμεύσεις που έχει δώσει και απ' ότι φαίνεται αυτό είναι το πιο σημαντικό για τις αγορές.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του αναλυτή του οίκου Moody's, Anthony Thomas, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ταχεία αναδιάρθρωση της Ελληνικής Οικονομίας και δεν απέκλεισε την αναβάθμισή της στις εκθέσεις του οίκου αξιολόγησης στο βραχύ μέλλον. Ανάλογες προθέσεις φαίνεται να έχει και ο οίκος Fitch.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της "ψήφου εμπιστοσύνης" που έδωσε τόσο ο Κινέζος Πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο στην Αθήνα όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ στις Βρυξέλλες.
Γενικότερα φαίνεται μία αντιστροφή του βαριού κλίματος που κυριαρχούσε τον τελευταίο χρόνο κατά της Ελλάδας και χωρίς να ξεχνάμε τις δυσκολίες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα μας, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές και συνεπώς στον κύκλο ανάπτυξης γρηγορότερα από ότι αναμενόταν.

Επειδή όμως η καλή εικόνα "έξω" συνεπάγεται από θυσίες στο εσωτερικό δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάρτισή του προϋπολογισμού που επίκειται, την καλπάζουσα ανεργία αλλά και τις σκιές των νέων φόρων που φαίνεται να έρχονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x