Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Μπορεί ο Καμίνης;


Η επόμενη δημαρχία της Αθήνας είναι ίσως η πιο κρίσιμη για την πόλη μέχρι σήμερα. Ο Κακλαμάνης όχι μόνο παρήγαγε μηδενικό έργο αλλά και ότι κίνηση έκανε μας άφησε μία πικρή γεύση (βλ. πάρκο Κύπρου). Το κέντρο έγινε πιο απροσπέλαστο από ποτέ, με χρήστες ναρκωτικών να παίρνουν τη δόση τους ακόμα και πίσω από το δημαρχείο. Σκουπίδια, εγκληματικότητα, αδιαφορία. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν. Ακόμα κι ο Αβραμόπουλος ή η Ντόρα (που και αυτοί δεν έπιασαν τη βάση ως δήμαρχοι) έχουν αφήσει κανα-δυο πράγματα πίσω τους. Ο Κακλαμάνης μόνο χάος.
Έτσι, δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι στηρίζουν τον Γιώργο Καμίνη. Είναι όμως αυτό αρκετό;
Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την παρουσία του αισθητή στο βαθμό που θα έπρεπε. Υπάρχει όριο τηλεοπτικών εμφανίσεων αλλά δεν βλέπω να έχει εκμεταλλευτεί και τα υπόλοιπα μέσα.
Χαρακτηριστικό είναι πως η ιστοσελίδα του είναι φτωχή σε περιεχόμενο.
Στο σύνδεσμο "Πρόγραμμα" της ιστοσελίδας του εμφανίζει το μήνυμα "ετοιμάζεται". Ένα μήνα πριν τις εκλογές και ο συνδυασμός δεν έχει πρόγραμμα. Φυσικά δεν φταίει (μόνο) ο συνδυασμός για αυτό. Όταν τα κόμματα (και ειδικά το ΠΑΣΟΚ) περιμένουν 1,5-2 μήνες πριν τις εκλογές για να ανακοινώσουν τον υποψήφιο δήμαρχο, τι να κάνει κι αυτός ο καημένος;
Ειδικά για έναν τεράστιο δήμο όπως της Αθήνας, ο υποψήφιος θα έπρεπε να είναι γνωστός μήνες πριν ώστε να μελετήσει ουσιαστικά τα προβλήματα και να συντάξει το πρόγραμμα; Πως θα βγει τώρα ο Καμίνης να πει, για παράδειγμα, πως θα φτιάξει ένα πάρκο, όταν δεν θα ξέρει πόσο θα κοστίσει, αν μπορεί να γίνει κλπ;
Πάντως, ο Καμίνης πρέπει τουλάχιστον να παρουσιάσει μερικές βασικές θέσεις ώστε να ξέρει ο κόσμος που θα κινηθεί η δημαρχία του. Το πρόγραμμα του Κακλαμάνη το ξέρουμε ήδη: ναρκωτικά, σκουπίδια, γκέτο, διορισμοί ημετέρων στο δήμο.
Επίσης, έχει αργησει απελπιστικά η ανακοίνωση του συνδυασμού του Καμίνη. Στους περισσότερους δήμους οι κάτοικοι ξέρουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν ξέρω αν στην περίπτωση του Καμίνη εθύνεται το γεγονός πως πρέπει 3 διαφορετικές παρατάξεις να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ο Κακλαμάνης ήδη έχει κάνει επικοινωνιακές κινήσεις με τον Ψινάκη και τον Ζήκο. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά σίγουρα θα τον βοηθήσουν ψηφοθηρικά. Ο Καμίνης πρέπει να βιαστεί για να γνωρίσει ο κόσμος τους υποψήφιούς του.
Η Αθήνα δεν μπορεί να αντέξει άλλη μια τετραετία Κακλαμάνη. Ένας βομβαρδισμός της θα ήταν πιο εποικοδομητικός από τη συνέχιση του "έργου" του Κακλαμάνη.
Χωρίς να μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Καμίνης θα είναι ο ιδανικός δήμαρχος, ξέρω πως θα είναι καλύτερος.
Όμως αυτό αρκεί για να κερδίσει τις εκλογές;

1 σχόλιο:

  1. ''Έτσι, δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι στηρίζουν τον Γιώργο Καμίνη''

    Οι...''σκεπτόμενοι'' είναι οι Πασοκοι που μας έβαλαν στο ΔΝΤ και μας κόβουν τη σύνταξη;
    Nα τους βράσω τέτοιους σκεπτόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

x