Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

H Ελλάδα άξιζε την τιμωρία...


Με αυτή την φράση απάντησε ο Αλμπέρτο Αλεσίνα,καθηγητής του Χάρβαρντ, ερωτώμενος στο γιατί οι αγορές τιμώρησαν την Ελλάδα. Παράλληλα πρόσθεσε πως αν η τιμωρία είχε έρθει νωρίτερα,σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και τόνισε πως σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει κρυμμένο έλλειμμα 6%-7% του ΑΕΠ.
Μας χαρακτήρισε ένα μικρό παιδί που πρέπει να του μάθεις τι είναι σωστό ή λάθος γρήγορα και έγκαιρα.Κάτι το οποίο δεν συνέβη και εν τέλει πήραμε ότι αξίζαμε.

Η αλήθεια κύριε Αλεσίνα είναι πώς όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε,αλλά δυστυχώς δεν μας αφήσατε να στρώσουμε όπως θέλουμε. Η ατάκα του Παπανδρέου κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στον Μπαρόζο "ΑΝ κάνατε κι εσείς σωστά τη δουλειά σας, δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το σημείο!" περιγράφει την πραγματικότητα.
Όταν οι διεθνείς οίκοι καταρράκωσαν την αξιοπιστία της χώρας και τα spreads έκαναν απαγορευτικό τον δανεισμό χρειάστηκε να γίνουν πολύωρες συσκέψεις,να προκύψουν κόντρες μεταξύ μελών της κυβέρνησης και τελικά να παρθούν αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Και αν τελικά αξίζει κάτι ο ελληνικός λαός,δεν είναι η τιμωρία, αλλά μια ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.

1 σχόλιο:

x