Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εκπέμπει SOS...

  Η κατάσταση που επικρατεί στα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού είναι τραγική. Στο τμήμα υδατοσφαίρησης συγκεκριμένα παίχτες όπως ο για πολλά χρόνια αρχηγός Θοδωρής Χαντζηθεοδώρου δε συμφώνησε με τη διοίκηση για την παραμονή του και υπέγραψε συμβόλαιο με την σέρβικη Παρτιζάν. Κατά την συνέντευξη τύπου  που ο ίδιος έδωσε στα μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι για το χάλι που επικρατεί στο τμήμα φταίνε τόσο τα μέλη του Ερασιτέχνη όσο και ο προπονητής Βαγγέλης Πάτερος.

Από την άλλη μεριά οι πολίστες που έχουν απομείνει είναι πραγματικά ήρωες αν αναλογιστεί κανείς ότι τους οφείλονται χρήματα απο την περσινή σεζόν, το σκοινί όμως φαίνεται να έχει φτάσει στα άκρα και οι ίδιοι αρνήθηκαν (απολύτως δικαιολογημένα) την πρόταση του μέχρι πρότινως προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζήταγε να "ξεχάσουν" περίπου στο 60% των οφειλομένων και να κάνουν διακανονισμό για τα υπόλοιπα. Σα να μην έφταναν όλα αυτά φήμες είχαν κυκλοφορήσει ότι η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μπορεί να μην κατέβαινε καν στο πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου.
   Το ποτήρι ξεχείλησε όταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κ. Συγγελίδης σε πρόσφατη συνέντευξη του ουσιαστικά παραδέχτηκε την ανικανότητα του να ασκεί τα καθήκοντα του.

Συγκεκριμένα για τα χρέη αναφέρει τα εξής:   

Ομολογώ ότι δεν παρέλαβα χρέη, αλλά ο προϋπολογισμός ήταν πολύ υψηλός για τα δεδομένα της εποχής, γι αυτό και μετά την πρώτη περίοδο άφησε χρέος που το κουβαλάμε ως τώρα, παρά τις γενναίες περικοπές που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια

Πως δημιουργήθηκε το χρέος;

"Πρώτα απ όλα δεν είχαμε τα έσοδα που περιμέναμε , λόγω της μείωσης των μελών, αλλά και την εισροών από την ΠΑΕ. Το 2004 για παράδειγμα είχαμε 96.000 μέλη, ακολουθήσαμε φθίνουσα πορεία και φέτος έχουμε μόλις 14.950. Για υπολογίστε πόσα χρήματα έχουμε λιγότερα; Δεν καταλογίζω ευθύνες στους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά σε εμάς που δεν είχαμε καλό σέρβις και δεν κάναμε το απαραίτητο follow up. Υπήρχε βέβαια μια ψευδαίσθηση ότι η εγγραφή εξασφαλίζει και το εισιτήριο στο "Καραισκάκης", αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό γιατί δεν το επιτρέπει η χωρητικότητα του γηπέδου.

Μπορούσαμε όμως να του δώσουμε εμείς κίνητρο, να κληρώνουμε εισιτήρια σε συγκεκριμένη εξέδρα, να κάνουμε παροχές, να κρατάμε επαφή με τα μέλη μας, αλλά δεν το κάναμε. Γι αυτή την παράλειψη δεν είναι υπεύθυνη η ΠΑΕ, αλλά ο ερασιτέχνης. Όταν ανέλαβα, απέλυσα δυο-τρία άτομα που ασχολιόταν με τα μέλη γιατί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και προχωρήσαμε στην μηχανοργάνωση, γιατί δεν υπήρχε έλεγχος των εσόδων, την οποία έκανα δωρεά και στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ.


Δεν υπάρχουν έσοδα από επιφανείς φίλους του Ολυμπιακού;

"Δυστυχώς όχι, εκτός από τις 180 χρυσές κάρτες των 6000 ευρώ. Παλιά έδιναν χρήματα οι Κόκκαλης, Μαρινάκης, Αγγελόπουλος, Γλου. Λαυρεντιάδης, αλλά και οι Καλίνικος, Κεντ, και τους ευχαριστούμε θερμά. Τώρα όμως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, το βλέπετε όλοι στο σπίτι σας, στη δουλειά σας και δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Τόσο ο κύριος Μαρινάκης, όσο και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν και τους ευχαριστώ πολύ

Εσείς δώσατε χρήματα στον Ολυμπιακό;

"'Έχω κατηγορηθεί και γι αυτό, επειδή δεν κομπορρημονώ και δεν αυτοπροβάλομαι. Η οικογένεια μου έχει δώσει ως τώρα στον Ολυμπιακό κατά περιόδους περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Είτε μέσω της διαφήμισης των εταιρειών μας, είτε με απευθείας χρηματοδοτήσεις. Ως πρόεδρος του ερασιτέχνη εξάλλου έχω βάλει άμεσα ή έμμεσα στο ταμείο περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ"

Ραγδαίες εξελίξεις

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αφορμόμενοι απο τις τελευταίες αυτές εξελίξεις αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και οργάνωσαν μια ξαφνική συνάντηση με τα μέλη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, συνάντηση που δεν προβλήθηκε μέσω διαφόρων sites, blogs, facebook. Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα 11/10/2010 περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απο τα γραφεία του Ολυμπιακού συνομίλησαν με τον γενικό γραμματέα Γιάννη Λάμπρου και του παρέδωσαν ψήφισμα το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπαν δεν ειναι παράκληση αλλά εντολή. Το ψήφισμα των φιλων του Ολυμπιακού αναφέρει χαρακτηριστικα:

"Είμαστε οι άδολοι και συνειδητοποιημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού μας, του Ολυμπιακού μας που για κάποιους εδώ είναι πάνω από αξίες όπως οικογένεια, ιδεολογία, θρησκεία, ακόμα και πιο πάνω από την ίδια την αξία της ζωής τους.

Είμαστε αυτοί οι τρελοί που τραγουδάμε απανταχού της γης «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό, όπου πας εσύ θα μια πάντα εκεί να σου τραγουδώ», που στα απλά ελληνικά σημαίνει: ό,τι και να συμβεί στον Θρύλο μας θα είμαστε κοντά του, στο καλό και στο κακό, και το κυριότερο ποτέ δεν θα τον προδώσουμε, δεν θα επιτρέχουμε σε κανένα ξανά να του κάνει κακό και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την Μάνα του Θρύλου μας να ζήσει πέτρινα χρόνια όπως έγινε και στο Ποδοσφαιρικό Τμήμα – κάναμε αυτό το λάθος μια φορά, δεύτερη φορά ουκ ανδρός σοφού.

Κύριοι,

Επιλεχτήκατε να έχετε την τιμή να είστε Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μας και να τον υπηρετήσετε και να τον διοικήσετε με ευθύνη, με αγάπη και να τον έχετε πάντα ψηλά ως αρμόζει στην Ιστορία και τον περήφανο κόσμο του. Εσείς τι κάνατε; Οχι πάντως τα αυτονόητα. Αντιθέτως, καταχρεώσατε τον Σύλλογο, επιχειρήσατε με ψέματα να σπιλώσετε ανθρώπους με πολύχρονη ιστορία στον Θρύλο μας, δεν προστατέψατε την αξιοπρέπεια των αθλητών μας κάνοντας τους ζητιάνους για τα δεδουλευμένα τους, λες και δεν έχουν ανάγκες ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και επιπλέον διώξατε αθλητές – σημαίες από τον Σύλλογο μας με τον πιο προσβλητικό τρόπο μειώνοντας όχι μόνο τις αμοιβές τους αλλά και την προσωπικότητα τους.

Κύριοι,

Ο ουρανοκατέβατος «κύριος» που θέλει να λέγεται Πρόεδρος του Ερασιτέχνη μας είχε το θράσος να ξεστομίσει το απίστευτο «πέρασαν οι εποχές που υπήρχαν παίκτες-σημαίες», ξεχνώντας ο άμοιρος και ανιστόρητος ότι τις σημαίες των Ομάδων του Ολυμπιακού μας τις ανεβάζει και τις κατεβάζει μόνο ο υπερήφανος κόσμος του και μόνο αυτός.

Κύριοι,

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να λέει ότι είναι τίμια, πρέπει και να φέρεται και τίμια, δηλαδή Πρόεδρε και Σύμβουλοι, η θέση σας δεν ήταν για να πουλάτε γκλαμουριά στην πλάτη του Ολυμπιακού μας, αλλά και να ματώνει η τσεπούλα σας – έτσι απλά και αντρίκια, αν γνωρίζετε την λέξη αντρίκια και την σημασία της για να συνεννοούμαστε. Προσβάλατε και εξευτελίσατε τον Ολυμπιακό μας και τον υπερήφανο κόσμο του, τον φτάσατε στο χείλος του γκρεμού και αυτό για τον κόσμο μας ισούται με εσχάτη προδοσία.

Λοιπόν «κύριοι» για να τελειώνουμε,

Για όλα τα παραπάνω και για το «μεγάλο» έργο που αφήσατε στον Ολυμπιακό μας, σας ανακοινώνουμε: ως το Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα υποβάλετε όλοι ανεξαιρέτως τις παραιτήσεις σας και θα αποχωρήσετε σεμνά, ταπεινά και αθόρυβα από το Σπίτι του Θρύλου μας και Σπίτι μας, και αν επιλέξετε να μην εκτελέσετε την εντολή μας – γιατί αν δεν καταλάβατε ακόμα, για εντολή πρόκειται – από την Κυριακή και μετά ότι και αν συμβεί η ευθύνη θα είναι όλη και αποκλειστικά δική σας.

Αντίο σας…»

Παραίτηση Συγγελίδη και αβεβαιότητα...

  Η εντολή των φιλάθλων ήταν η παραίτηση όλων των μελών του Ερασιτέχνη. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, ο Συγγελίδης παραιτήθηκε την ίδια μερα και το ίδιο φαίνεται ότι θα κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη. Αυτό που μένει απ'όλα αυτα είναι ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός υπολειτουργεί χωρίς διοίκηση, χωρίς προγραμματισμό και η συμμετοχή των τμημάτων του στα διάφορα πρωταθλήματα τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Άπαντες περιμένουν τι θα γίνει το σάββατο οπότε και τελέιώνει η διορία που έδωσαν οι οπαδοί στους διοικούντες. Ένας σύλλογος με τόσες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και όσο δεν εμφανίζονται νέοι επενδυτές (ο τελευταίος που ενδιαφέρθηκε ήταν ο Κ. Κεντ) το μέλλον φαντάζει αβέβαιο. Τελευταία ελπίδα για σωτηρία παραμένει το αγνό κομμάτι του Ολυμπιακού, δηλαδη οι φίλαθλοι του. Παρόμοια κατάσταση αντιμετώπισε παλιότερα η ερασιτεχνική ΑΕΚ και οι φίλαθλοι της πλέον έχουν αναλάβει τη λειτουργία διαφόρων τμημάτων της. Αυτές οι ενέργειες δείχνουν την αγάπη του κόσμου για την ομάδα τους αφού οι διοικούντες αδυνατούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Για όποιες εξελίξεις σχετικά με το θέμα θα ενημερωθείτε φυσικά από τον ΤΣΕΛΙΓΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x