Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ Γ.Σ. ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ο.Δ.Ε. ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ;

Το κείμενο που ακολουθεί μας το έχει στείλει ένας αναγνώστης μας που υπογράφει ως ΑΣΟΕΕιτης.

Ο Τσέλιγκας δεν υιοθετεί τα αναγραφόμενα σε αυτό περιστατικά, τα δημοσιεύει ως οφείλει αλλά δεσμεύεται ότι θα ψάξει το θέμα και θα επανέλθει με όλη την αλήθεια.



"ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑ"

Ένα από τα σημαντικότερα ίσως γεγονότα των τελευταίων ημερών, όσον αφορά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είναι η διάλυση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος ΟΔΕ.

Και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές. Και ο λόγος φαίνεται πως είναι η παράταξη της ΠΑΣΠ, η οποία στερείται νομιμότητας κατά τα λεγόμενα των παρευρισκόντων. Η ιστορία έχει ως εξής:
Η τελευταία Γ.Σ. της ΟΔΕ είχε προγραμματιστεί για την 29/06/09. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Φοιτητικές Παρατάξεις δικαιούνται να "ανεβάσουν" στη Γ.Σ. τόσα άτομα, όσες και οι έδρες που τους αναλογούν, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών του ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ακαδημαϊκού έτους.

Με βάση λοιπόν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2007-2008, η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ είχε 6 έδρες στη Γ.Σ., η ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ είχε 4 και η ΠΚΣ ΑΣΟΕΕ και η ΑΡΕΝΑ από 1.

Το φετινό εκλογικό αποτέλεσμα ενδυνάμωσε την ΠΑΣΠ με άλλη 1 έδρα, η ύπαρξη της οποίας όμως, βάσει νόμου, θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου του ΕΠΟΜΕΝΟΥ ακαδημαϊκού έτους.
Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. της 29/06/09, η ΠΑΣΠ ανεβοκατέβαζε άτομα, διατηρώντας όμως σταθερά 6 στο σύνολό της. Ωστόσο, μόλις τέθηκε θέμα ψηφοφορίας σε σχέση με την Κατεύθυνση Μάρκετινγκ και μία διαφωνία μεταξύ των καθηγητών Πανηγυράκη και Σιώμκου, η ΠΑΣΠ ανέβασε άλλο ένα άτομο, απαριθμώντας έτσι 7 έδρες.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαμαρτυρήθηκαν άμεσα για την παρατυπία και ενημέρωσαν την Προϊσταμένη της Γραμματείας, αλλά και τον Πρόεδρο του Τμήματος, οι οποίοι και συμφώνησαν μαζί τους (όπως άλλωστε έκαναν και όλοι οι παρόντες καθηγητές) και ζήτησαν ευγενικά από την ΠΑΣΠ να κατεβάσει έναν εκπρόσωπο.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ παρουσίασαν ένα έγγραφο με την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου (η οποία αφορούσε τις 7 έδρες του επόμενου έτους), το οποίο έφερε μόνο την υπογραφή της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ.

Η Προϊσταμένη είπε πώς τέτοιο έγγραφο ποτέ δεν κατατέθηκε στο κεντρικό πρωτόκολλο, αλλά και ότι η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου έχει υστερόχρονη ισχύ.

Ο Πρόεδρος μίλησε προσωπικά στον υπεύθυνο ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στον οποίο και είπε ότι "Εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη. Ή θα κατεβάσεις έναν εκπρόσωπο ή θα διαλυθεί η Συνέλευση εξαιτίας σου.".

Η ΠΑΣΠ επικαλέσθηκε ξανά την - κατά την άποψή τους - υπεροχή της απόφασης του Φοι τητικού Συλλόγου έναντι της νομοθεσίας και συνεπώς η Συνέλευση διαλύθηκε.
Παρ' όλες τις καταγγελίες που έγιναν από τις άλλες παρατάξεις για το συμβάν, η ΠΑΣΠ, κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής Γ.Σ. της 09/07/09 αρνήθηκε ξανά να κατεβάσει ένα άτομο και έτσι η Συνέλευση διαλύθηκε ξανά και αναβλήθηκε για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Καθώς φαίνεται η ΠΑΣΠ κατάφερε αυτό που ήθελε: να μη γίνει Γ.Σ. ενώ "υστερούσε" με διαφορά 2-3 ατόμων, προφανώς για να είναι σίγουρη ότι στην επόμενη θα υπερισχύσει η απόφασή της...

ΑΣΟΕΕίτης

30 σχόλια:

  1. καλα ρε μεγάλε ασσοιτη εσεις δε μπορείτε να κανετε εσωκομματικές εκλογές εκει στη δαπ, θα μας πεις και για το πως θα γινουν οι γσ του τμηματος;

    επρεπε να ανοιξεις κανεναν πυροσβεστηρα στον "υπεύθυνο της πασπ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητηρια στην δημοκρατικη ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re vlaka asoeeith esu kai oi omoioi sou tha mathete na seveste tous thesmous kai tis apofaseis tou foititikou sullogou...mia apofash foititikou sullogou exei polu megaluterh varutita apo ton opoiondipote kathigitako kai dapitako...
    katalaves?
    (esy me ton karafla eisai?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. enw eseis padia toy xontroy eiste kalytera...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιλα καλύτερα στον πατέρα σου ρε πελάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mono prwtoeths 8a egrafe tetoia anwith malakia..oloi oi ypoloipoi kseroun ti paizei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. i lisi einai mia = autodinamia
    PASP ASOEE mounia
    prasinise oli i derigni elate re mounopana gia katanomi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κομπρεμι σιωμκου δαπιτων για κανενα μαθημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ανεξάρτητε" ασοίτη,
    παρόλο που δείχνεις ότι ήσουν στη Γενική Συνέλευση έχεις ξεχάσει κάποιες βασικές λεπτομέρειες. Ενώ όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα είχε αποδεχθεί το νέο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών και τη σύσταση των νέων εκπροσώπων φοιτητών, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-τσιράκια κ. Σιώμκου(στο μάθημα του οποίου, όλοι οι ΔΑΠίτες τυχαίνει να είναι αριστούχοι, δίνοντας λευκές κόλλες) ξαφνικά προκάλεσαν θέμα νομιμότητας.
    Αγαπητέ βλάκα Ασοίτη,
    ο νόμος μιλάει για αλλαγή εκπροσώπων κι όχι για αλλαγή σύστασης των εδρών από τη νέα χρονιά.Αυτό σημαίνει, επειδή είσαι και λίγο αργόστροφος, ότι με απόφαση των 6/11 του Φοιτητικού Συλλόγου ορίζεται ο αριθμός των εκπροσώπων φοιτητών ανάλογα με το αποτέλεσμα των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.
    Κι αφού σου αρέσουν τα ερωτήματα, για απάντα κι αυτό:
    Γιατί οι υπεύθυνοι σου, δηλαδή οι υπέυθυνοι της ΔΑΠ-ΑΣΟΕΕ (ξέρεις, αυτόι με τους πυροσβεστήρες), δεν υπογράφουν ακόμα και σήμερα το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών???Μήπως,δεν σέβονται την απόφαση των φοιτητών?Μήπως σας τσούζει το αποτέλεσμα? Ο,τι και να είναι, ακόμα και την ήττα, πρέπει να την αντιμετωπίζεις με αξιοπρέπεια...Ποια αξιοπρέπεια ρε ΔΑΠίτες?Την έχετε χάσει προ πολλού αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραίος!!!!
    +100000000000000000000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. mallon asoith den katalaves to mnm twn foithtikwn eklogvn...mallon den katalaves ti xastouki efages...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eiste oloi lamogia!!! ekso ta kommata apo ta panepistimia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ENW ESY EAAKITH POY DEN EISAI KOMMA TI KATALAVES??
    0,01% PAIRNEIS!!MPRAVO!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. re o 5.05 i wish to suffer dying... oxi o 5.07...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. pasokia xoleres tis asoee teleiwsate!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kala kala...to poianou oi meres teleiwsane fanike fetos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. pasokara!!!erxomaste kai tsoyzei ta fasistakia reeeeeeeee!sthste kwlo moynia ths dap........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κοπριτες τεμπελοσκυλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είστε όλοι πολύ άντρες όταν μιλάτε ανώνυμα... Ζώα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1ο ena megalo mpravo stous dapites pou meta apo 3-4 ebdomades kataferan na kanoun tis ekloges tous...sugxaritiria paidia....2o to poios einai nomimos sto opa k poios oxi anarothsou kalhtera mallon(plastografies you know)3o eipate afou ginate 3eftiles me ta esokomatika sas na peite k kamia malakia g thn pasp etsi re na akoustoun k autoi..alla akousthkame kalutera me to 46% malakes....oti kai na kanete<< thn asoee thn phrame k pali sas gamisame giati eimaste arrwstoi treloi eimaste paranoikoi>>...ante geia....asoee den vlepete 3ana!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αγαπητοί φίλοι δεν νομίζω ότι καταλάβατε τι θέλει να πει ο ασοεείτης. ο ανθρωπος μίλησε για το αν δικαιούται να ανεβάσει ενα εξτρα ατομο - τι μας νοιαζει για τα εσωκομματικα της δαπ; και απο τη στιγμη που και απο οτι λεγεται ολοι οι καθηγητες ζητησαν το ιδιο πραγμα,γιατι τιθεται θεμα αποφασης φοιτητικου συλλογου και τα λοιπα; απλα ειναι τα πραγματα.η συσταση αλλαζει απο του χρονου...και ντροπη τους που ηθελαν να τον ανεβασουν απο τωρα τον 7ο γιατι δειχνει οτι ειναι αχαριστοι,λες και δεν τους φτανουν οι 6 που εχουν ηδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. h synthesh nai oi edres OXI... mhpws axaristoi einai kai oi foithtes pou edwsan sthn pasp autodynamia sthn ode?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. fuck greece i work 18 hours for 20 euros
    go die from cancer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ κύριε 3:09,
    θα έπρεπε να γνωρίζεις ήδη ότι το Πανεπιστήμιο συνδιοικείται. Επομένως, δεν έχει σημασία μόνο τι λένε οι καθηγητές αλλά αν πλειοψηφικά υπάρχει απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου τότε η απόφαση αυτή έχει εξίσου βαρύνουσα σημασία!Κι επίσης θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η σύνθεση των γενικών συνελεύσεων είναι θέμα μόνο του φοιτητικού συλλόγου (τόσο μέσω των εκλογών, όσ και μέσω της επικύρωσης των αποτελεσμάτων)και το σωστό ερώτημα θα ήταν:γιατί τίθεται θέμα απόφασης καθηγητών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. akoma san foithts ths asoee tha eprepe n uposthrizeis ton foithtiko sullogo k g to diko s kalo opws k olwn twn foithtwn k oxi n kaneis kompremi m to ka8hghtiko katesthmeno mono k mono gia na ta exeis kala me t dioikhsh....epitelous stamathste na koitate pws tha ta arpa3ete k kante kati ka g auto to panepisthmio...a k mia sumboulh na diabaseis polu kala t leei o kainourgios nomos k meta n anevazeis otidhpote sto internet me skopo thn paraplhforhsh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδη εχω φυγει και ειμαι σε μια πολη που στο χαρτη δεν κανει κωλοτουμπες ως προς το χρωμα της εδω και χρονια,μια πολη της οποιας 5 πολιτες σε γαμαν καθημερινα στην ΑΣΟΕΕ,φιλε ΔΑΠιτη ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. >> 11.01 πμ και 1.20 μμ

    φίλε δεν ξέρω τι λες ότι ξέρεις εσύ, αλλά απο τη στιγμή που η προϊσταμένη της γραμματείας γύρισε και είπε η ίδια ότι η αλλαγή της σύνθεσης γίνεται το Σεπτέμβριο, η οποία αν μη τι άλλο, είναι αυτή που τα μαθαίνει πρώτη κάτι τέτοιο νομικά, δε νομίζω ότι ευσταθεί το επιχείρημά σου....σέβομαι την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, ναι νίκησε η ΠΑΣΠ, μάλιστα τους είπα και συγχαρατήρια αν και αντίθετος, αλλά και αυτοί ας σεβαστούν το νόμο και ας περιμένουν λίγους μήνες... και μη μου πεις ότι όλοι οι καθηγητές εκεί μέσα είναι νεοδημοκράτες και γιαυτό υποστήριξαν τη ΔΑΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

x