Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Απεργούν και οι μπασκεμπολίστες...


Στον αέρα βρίσκεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ καθώς στην γενική συνέλευση του ΠΣΑΚ οι επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές τάχθηκαν υπέρ της απεργίας με το συντριπτικό ποσοστό του 86,2%. Από αυτούς μόνο οι παίκτες του ΠΑΟ ήταν κατά της άμεσης εφαρμογής της απόφασης. Κατά της απεργίας τάχθηκαν μόνο 9 παίκτες του ΚΑΟΔ, 9 παίκτες του Ίκαρου Καλλιθέας καθώς και 6 μεμονομένοι αθλητές

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

" Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων καλαθοσφαιριστών με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά αποφάσισε την επ’ αόριστον απεργία των μελών της από τα Πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές δε δεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την Πολιτεία, η οποία έχει εγγράφως δεσμευτεί προ 10μήνου για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πλέον, η απόφαση του Συνδέσμου μας είναι η επ΄ αόριστον απεργία μέχρι να εφαρμοστούν ως νόμοι του κράτους τα συμφωνηθέντα με την Πολιτεία αιτήματα μας.

Ελπίζουμε αυτή μας την απόφαση να την στηρίξουν τόσο ο ΕΣΑΚΕ, όσο και οι υγιώς σκεπτόμενοι ιδιοκτήτες των ομάδων με σκοπό να απαιτήσουμε μαζί τις αλλαγές που χρειάζεται το μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση πάντως είμαστε υποχρεωμένοι, έστω και μόνοι μας, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας…

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1) Ασφαλιστική κάλυψη των μελών μας.

2) Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παικτών.

3) Επαναλειτουργία του ταμείου αλληλοβοηθείας.

4) Δικαίωμα εργασίας σε περίπτωση που παραμένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες που εργαζόμαστε.

5) Άμεσες αποφάσεις από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

6) Κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας που καταγγέλθηκε από το 2008. "


Ανοιχτό μέτωπο έχει δημιουργηθεί μεταξύ του προέδρου του ΠΣΑΚ Λάζαρου Παπαδόπουλου και Βασιλακόπουλου, Οικονομίδη, ενώ από την άλλη ο Θανάσης Γιαννακόπουλους τα έβαλε με θεούς και δαίμονες χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις: «Δεν μπορείτε να εκβιάζετε. Η Πολιτεία δεν μας έχει δώσει ούτε πεντάρα, παρότι πληρώνουμε επί 15 χρόνια. Να πάρει ο διάολος το άθλημα και τους παίκτες! Τα διαλύσατε όλα. Αλλά καλό θα μας κάνετε! Θα γλιτώσουμε τόσα χρήματα. Θα τα κόψουμε και δεν θα δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν»!

ενώ συμπλήρωσε ότι::«Του χρόνου ο Παναθηναϊκός δεν θα παίζει εδώ, αλλά σε άλλη λίγκα»


Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΠΣΑΚ δεν είναι "εκατομμυριούχοι σούπερσταρ" όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Λάζαρου Παπαδόπουλου:"Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι εντάξει, όμως όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν υπάρχουν. Είναι ντροπή να ξεκινήσει αυτό το πρωτάθλημα".


Γκλίτσα: Δίκαια τα αιτήματά σας ρε παιδιά αλλά δυστυχώς δεν είστε ...φορτηγατζήδες, απλά θα δούμε μόνο μπάλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x