Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ρομάριο & Μπεμπέτο στο γήπεδο της πολιτικής



 Το 1994, στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, οδήγησαν την Εθνική Βραζιλίας για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Οι επιθετικοί εκείνης της Σελεσάο Ρομάριο και Μπεμπέτο φιλοδοξούν τώρα να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους από διαφορετικό πόστο.
  Ο Ρομάριο εκλέχθηκε στο βραζιλιάνικο Κογκρέσο και με τις 150.000 ψήφους που συγκέντρωσε ήταν ο έκτος πιο δημοφιλής "πολιτικός" από όσους κατέβηκαν υποψήφιοι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ ο Μπεμπέτο εκλέχθηκε στην επαρχιακή βουλή του Ρίο. Ο Ρομάριο ο οποίος κατέβηκε με το βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), θα πρέπει να εγκαταλήψει τις αγαπημένες παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο και να μετακινηθεί 1.000 χλμ. βορειότερα στην πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια.
  Από την άλλη πλευρά, ο Μπεμπέτο ο οποίος δε θα χρειαστεί να εγκαταλείψει την περίφημη παραλία μήκους 4 χλμ. Κοπακαμπάνα, εκλέχθηκε στην επαρχιακή Βουλή του Ρίο με το Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα (PDT).
  Άλλοι άνθρωποι των βραζιλιάνικων σπορπου μετείχαν στις εκλογές ήταν ο βολεϊμπολίστας χρυσός ολυμπιονίκης το 1992 Αντρέ φάμπλο Φερέιρα "Πάμπα", ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Ασελίνο Φρέιτας "Πόπο" και η πρώην κολυμβήτρια που τιμωρήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ρεμπέκα Γκουσμάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x