Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΟΝ(Ν)ΕιΔος και logo-κρισία


Πριν από μερικές μέρες σας ενημέρωσα για τον υπέρτατο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες και αφορά το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ.
Φυσικά, είχα προτείνει και είχα ψηφίσει(όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων με γούστο) το logo 31 της καλλιτέχνιδος Μαρίας Κωνσταντινίδου.

Το logo 31 άρχισε να γίνεται γνωστό ώσπου τις τελευταίες μέρες απέσπασε πολλές ψήφους και βρέθηκε να κυνηγάει την πρώτη θέση. Πλέον, ήταν εμφανές πως εκτός από την θέση που είχε κερδίσει αυτόματα στο πάνθεον του καλλιτεχνικού στερεώματος, θα κέρδιζε και επάξια τη θέση του νέου λογότυπου της ΟΝΝΕΔ.

Όμως, όπως ο Καζαντζάκης αφορίστηκε από την εκκλησία για το έργο του, έτσι και η ΟΝΝΕΔ δεν άντεξε το καλλιτεχνικό βάρος του logo 31. Σκοτεινές δυνάμεις το αφαίρεσαν από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Αν πάτε στον ιστότοπο που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο λογότυπο θα συναντήσετε το μήνυμα "Access denied". Ναι, στα Αγγλικά. Πράγμα που δείχνει πως η λογοκρισία ήταν έργο ξένων πρακτόρων.

Καλούμε τώρα την ΟΝΝΕΔ να σταματήσει την λογοκρισία. Υπογράψτε στο http://www.petitiononline.com/onnedlog/petition.html για να εκφράσετε την αντίθεσή σας.

Το logo 31 ήδη έχει την πρώτη θέση στις καρδιές μας. Δεν θα καταφέρουν οι αντιδραστικές δυνάμεις της ΟΝΝΕΔ να το ακυρώσουν.

Venceremos!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

x